Energiezuinige, gasvrije woning met warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt uw huis en tapwater op een energiezuinige wijze, wat resulteert in een verminderde CO2-uitstoot. Bovendien maakt een warmtepomp u klaar voor de toekomst door de noodzaak van gas te verminderen, of zelfs te elimineren!

Een duurzame warmtepomp voor milieuvriendelijke huisverwarming.

Het overwegen van de aanschaf van een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. De kosten voor gas stijgen gestaag, wat resulteert in toenemende energierekeningen. Bovendien ondersteunt de overheid deze overstap met subsidies van cv-ketels naar warmtepompen. Met een warmtepomp profiteert u niet alleen van lagere gaskosten, maar draagt u ook bij aan CO2-reductie en zet u een solide stap richting een gasvrije woning.

Verschillende Typen Warmtepompen

Er bestaan twee hoofdtypen warmtepompen: de hybride warmtepomp en de all-electric warmtepomp. Binnen deze categorieën zijn er diverse subtypen, zoals de ventilatieluchtwarmtepomp en de lucht water warmtepomp. Hoewel de basiswerking van deze warmtepompen gelijk is, varieert de bron van warmteafname per subtype. De hybride warmtepomp werkt in tandem met uw cv-ketel. Hierbij verzorgt de warmtepomp de verwarming van uw huis, terwijl de cv-ketel warm water levert voor uw keuken en badkamer, en bijspringt tijdens piekmomenten. Een all-electric warmtepomp zorgt ervoor dat u volledig gasloos bent, waarbij zowel verwarming als warm water door de warmtepomp wordt verzorgd. Welk type warmtepomp het beste bij uw woning past, is afhankelijk van uw specifieke situatie en voorkeuren.

Certificeringen

Hybride warmtepomp

1. Ventilatielucht van binnen
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming

All-electric warmtepomp

1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
4. Warm water
5. Verwarming

Warmtepompen van Warmte Electric

Met een warmtepomp kunt u zelfs een oud en slecht geïsoleerd huis goed en duurzaam verwarmen! Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, het grondwater of de buitenlucht (lucht water warmtepomp). Door de warmtepomp in te zetten, hoeft u minder gas te verbruiken en bent u vrij van fijnstof. Hierdoor bent u niet alleen duurzamer bezig, maar betekent het ook dat u minder geld kwijt bent aan energiekosten.

Hybride warmtepompen

Kosten en rendement warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp bij Kemkens variëren. De hoogte van de prijs is afhankelijk van het type warmtepomp en de installatie daarvan. De aanschafkosten van een hybride warmtepomp start vanaf € 5.800,- inclusief BTW en installatie. Bij een volledig elektrische warmtepomp liggen de kosten tussen de € 8.500 en € 19.500,- inclusief BTW en installatie. Houd hierbij ook rekening met de subsidie die u kunt krijgen. Op duurdere warmtepompen kunt u over het algemeen ook meer subsidie krijgen.

Efficiënt verwarmen

Duurzaam en energiezuinig

Ook al is het koud, een warmtepomp doet het hele jaar door. Dit geldt als je huis zeer goede isolatie heeft of niet goed geïsoleerd is. Of u nu enkel glas of dubbel glas heeft, een warmtepomp is een efficiënte verwarmingstechniek. Een van de grootse voordelen zijn de lagere verwarmingskosten. Bovendien is een warmtepomp milieuvriendelijk en vermindert het de uitstoot van koolstofdioxide. Het is dus een duurzame en energiezuinige oplossing, die ook nog eens stil en comfortabel is. Een ander voordeel van een warmtepomp is dat het ook koelt. Daardoor heb je in warme zomers altijd genoeg verkoeling. Al met al is een warmtepomp een veelzijdige en goedkope oplossing om je huis te verwarmen. Dat komt door dat er gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare en gratis beschikbare bronnen.

Niet alleen de kosten zijn een groot voordeel. Door te verwarmen met een all electric warmtepomp gaat u duurzaam om met energie en spaart u fossiele energiebronnen, voor toekomstige generaties! Daarbij heeft u weinig of geen last van CO2-uitstoot. Er zijn veel verschillende typen warmtepompen, welke u nodig heeft, afhankelijk van de grootte van uw woning en de soort energiebron die u kiest. U kunt kiezen voor een lucht-water warmtepomp, een grond-water warmtepomp of een hybride warmtepomp, waarbij de warmte uit de lucht en het grondwater wordt gehaald. Verder kunt u kiezen voor een split warmtepomp, waarbij de warmtepomp buiten wordt geplaatst en de warmte binnen wordt geleverd. Of voor een monoblock warmtepomp, waarbij de warmtepomp en de warmtebron in één unit zijn gebouwd. Lees hier alles over de verschillende typen warmtepompen, zodat u de juiste warmtepomp kunt kiezen!

 

Geluidseisen warmtepomp

De geluidseisen voor warmtepompen die aan de buitenkant van het huis worden geplaatst zijn per 1 april 2021 aangepast. De geluidsnorm is gereduceerd naar 40 decibel wat hoorbaar mag zijn bij de buren. Deze maatregel heeft als doel om buren beter te beschermen tegen geluidoverlast en de ontwikkeling van stillere warmtepomp te bevorderen. Om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de geluideisen maken wij gebruik van een rekentool. Hiermee kunnen wij berekenen hoeveel geluid er hoorbaar is bij de buren.

Subsidie warmtepompen

Een warmtepomp vraagt een hogere investering dan een CV-ketel. Uw stookkosten dalen echter wel. Bovendien levert u met een warmtepomp ook een bijdrage aan een duurzamere samenleving. Omdat de overheid heeft besloten dat alle woningen in Nederland in 2050 aardgasvrij moeten zijn, is er een subsidie beschikbaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen.

Efficiënt verwarmen

Adviesgesprek aanvragen

Check of uw huis geschikt is en vraag direct vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Warmte Electric gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.