Hulp nodig?

Waarom Warmte Electric?

Certificeringen

Infraroodpanelen

Wilt u van het gas af en all electric verwarmen? Dan biedt verwarmen met infraroodpanelen een goed en duurzaam alternatief. Het is milieu vriendelijk en voordelig. Zowel in aanschaf als energieverbruik.

Energiezuinig verwarmen met warmtepanelen

In vergelijking tot andere elektrische kachels bespaart u namelijk wel een zo 60% op uw energierekening.

De panelen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen. Een gasaansluiting is dus niet nodig en elektriciteit wordt heel efficiënt omgezet in warmte.  Infraroodverwarming is duurzaam, kostenbesparend en zorgt voor een comfortabele warmte in huis!

Onze warmtepanelen kunnen makkelijk op zonnepanelen worden aangesloten. Het maakt niet uit of dit nieuwe of bestaande zonnepanelen zijn. Door het efficiënte energieverbruik van de panelen heeft u niet veel opbrengsten van uw zonnepanelen nodig om volledig energieneutraal te verwarmen.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming

Onze hoogwaardige infraroodverwarmingssystemen bieden de volgende voordelen:

 • Energiezuinig verwarmen
 • Bespaart energiekosten
 • Duurzaam – geen CO2 uitstoot
 • Flexibel te installeren
 • Verwarmt zonder gas
 • Verschillende designs en formats
 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te installeren
 • Verwarmt zonder gas
 • Comfortabele warmte
 • Heeft geen onderhoud nodig!
 • Demotica-mogelijkheden: te bedienen op afstand
 • Reuk- en geluidloos
 • Gezondheidsvoordelen

Hoge kwaliteit panelen van Nederlandse bodem

De infraroodpanelen die wij aanbieden zijn A-kwaliteit panelen die wij samen ontwikkelen met een vooraanstaande Nederlandse Producent. Wij verkopen alleen de hoogste kwaliteit. De panelen zijn CE, TUV, IP56 en RoHS gecertificeerd.

De verwarmingspanelen hebben weinig onderhoud nodig omdat deze geen bewegende delen nodig hebben. De panelen hebben een innovatieve dispersie die zorgt voor het lage energieverbruik. Warmte elementen met deze dispersie hebben geen onderhoud nodig en kennen geen slijtage. Daarbij krijgt u 25 fabrieksgarantie op de warmte-elementen.  

 

Welke infrarood panelen zijn er?

Wij bieden de panelen in een breed assortiment van verschillende kleuren, vormen, diktes, afmetingen en vermogen.  Ze zijn voorzien van elektrische verwarmingselementen die elektromagnetische golven met lange golflengtes produceren. Dit zorgt voor een comfortabele warmte terwijl de subtiele, dunne panelen er elegant uitzien in uw interieur.

Er zijn heel veel ontwerpen mogelijk en toepassingen mogelijk, om aan uw wensen te voldoen:

Montage aan het plafond

Het meest bekend zijn de infraroodpanelen die gemonteerd worden aan het plafond.  Voor de juiste verwarming op maat zijn er eindeloos veel maten en kleuren mogelijk. Wij bieden verwarming met verschillend vermogen aan.

De panelen zijn veilig, waterbestendig en kunnen voorzien zijn van extra isolatie of  bijvoorbeeld een omlijsting.  De panelen zijn dun, strak en kunnen subtiel wegvallen in uw interieur.

Infraroodpanelen met ledverlichting

Panelen die aan het plafond of aan de wand te bevestigen zijn, zijn vaak ook te verkrijgen met ledverlichting.  Dit geeft sfeervol, indirect licht vanachter het paneel.

Verplaatsbare warmtepanelen

Wij bieden ook panelen die niet aan de muur of aan het plafond gemonteerd hoeven te worden, maar op de grond staan. Deze zijn verplaatsbaar en te verkrijgen op pootjes of met wieltjes, in verschillende kleuren en afmetingen. Het toont als een traditionele verwarming of kachel, maar dan veel slanker en eigentijdser.

Spiegels met infraroodverwarming

De spiegels met infraroodverwarming worden veel gebruikt in badkamers. Het verwarmt de badkamer op een prettige manier en de spiegel beslaat niet! Een mogelijkheid is om de spiegel ook uit te rusten met LED-verlichting.

Bedrukbare IR panelen

Het is ook mogelijk om het gekozen formaat te bedrukken met een foto of kunstwerk. Op deze manier siert het paneel de ruimte en is de verwarming helemaal niet zichtbaar.

Wandverwarming (voor in de badkamer)

Wij bieden infraroodverwarming voor aan de wand. Dit wordt veel gebruikt voor een comfortabel warme badkamer. Warme handdoeken zijn ook mogelijk, de wandverwarming is mogelijk met een handdoekenrek!

Slimme bediening van Infraroodverwarming

Onze systemen zijn op verschillende manieren bedienbaar. U kunt voor verschillende systemen kiezen: een afstandbediening, wifi bediening (wifi thermostaat) of bediening via een app. Ze kunnen op bijna ieder domotica systeem aangesloten worden.

Installatie

Onze warmtepanelen zijn flexibel en snel te installeren.  U hoeft geen aanpassingen aan de meter kast te doen en binnen een halve dag zijn de panelen geïnstalleerd. Daarbij zijn de panelen heel geschikt voor verwarmen van locaties zonder gasaansluiting.  We installeren ze voor klanten met verschillende doeleinden op uiteenlopende locaties

Met goede instructies is het mogelijk om de systemen zelf aan te sluiten. Ziet u dit niet zitten? Dat is ook begrijpelijk. Wij bieden installatieservice door onze professionele en ervaren monteurs.  Deze plaatst de panelen probleemloos in korte voor u.

Onze installateurs beschikken over professionele opleiding en uitgebreide certificering. U leest hier alles wat u moet weten over onze installatieservice.

Gratis advies op maat

Wij hebben u inzicht gegeven in een breed aantal mogelijkheden qua design en bediening. Daarnaast is er ook een breed aantal mogelijkheden in vermogen van de systemen en de installatie. Logischerwijs heeft u na het lezen van deze informatie veel vragen over uw specifieke situatie.

Graag vertellen wij meer over de uitgebreide mogelijkheden en geven wij u advies op maat.

Faq

Vind hier antwoorden op al uw vragen!

Heb je vragen over het gebruik van infraroodpanelen in jouw huis? Geen zorgen, wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Ontdek alles over de voordelen van infraroodverwarming, onze panelen en werkwijze. En mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder

Infraroodverwarming werkt door middel van infraroodstraling die warmte afgeeft aan objecten en mensen in de kamer. Dit is anders dan traditionele verwarmingssystemen die de lucht in de kamer verwarmen. Infraroodpanelen zijn ontworpen om efficiënt en gelijkmatig warmte te verspreiden en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen om aan de behoeften van verschillende ruimtes te voldoen.

De kosten van de installatie van Dutchpanels infraroodpanelen variëren afhankelijk van de grootte van de kamer en de specifieke eisen van de installatie. U kunt echter betalen per maand met de duurzame financiering van Dutchpanels, waardoor de kosten meer gespreid worden.

Ja, Dutchpanels infraroodpanelen zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn ontworpen om energiezuinig te zijn en kunnen worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen om te profiteren van zelfopgewekte groene stroom.

Hoewel Dutchpanels infraroodpanelen relatief eenvoudig te installeren zijn, raden wij altijd aan om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste manier worden geïnstalleerd en aangesloten op het elektriciteitsnet.

Ja, Dutchpanels infraroodpanelen zijn veilig in gebruik. Ze zijn ontworpen met veiligheidsvoorzieningen om oververhitting te voorkomen en worden getest volgens strenge veiligheidsnormen. Wij adviseren echter altijd om de panelen te laten installeren door een professionele installateur en de instructies voor veilig gebruik te volgen.