FAQ

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze infraroodverwarming, warmtepompboilers en warmtepompen. Ontdek hoe u kunt besparen op uw energierekening en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Infraroodpanelen

Heb je vragen over het gebruik van infraroodpanelen in jouw huis? Geen zorgen, wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Ontdek alles over de voordelen van infraroodverwarming, onze panelen en werkwijze. En mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder

Infraroodverwarming werkt door middel van infraroodstraling die warmte afgeeft aan objecten en mensen in de kamer. Dit is anders dan traditionele verwarmingssystemen die de lucht in de kamer verwarmen. Infraroodpanelen zijn ontworpen om efficiënt en gelijkmatig warmte te verspreiden en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen om aan de behoeften van verschillende ruimtes te voldoen.

De kosten van de installatie van Dutchpanels infraroodpanelen variëren afhankelijk van de grootte van de kamer en de specifieke eisen van de installatie. U kunt echter betalen per maand met de duurzame financiering van Dutchpanels, waardoor de kosten meer gespreid worden.

Ja, Dutchpanels infraroodpanelen zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn ontworpen om energiezuinig te zijn en kunnen worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen om te profiteren van zelfopgewekte groene stroom.

Hoewel Dutchpanels infraroodpanelen relatief eenvoudig te installeren zijn, raden wij altijd aan om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste manier worden geïnstalleerd en aangesloten op het elektriciteitsnet.

Ja, Dutchpanels infraroodpanelen zijn veilig in gebruik. Ze zijn ontworpen met veiligheidsvoorzieningen om oververhitting te voorkomen en worden getest volgens strenge veiligheidsnormen. Wij adviseren echter altijd om de panelen te laten installeren door een professionele installateur en de instructies voor veilig gebruik te volgen.

Warmtepompboiler

Of u nu wilt weten hoe een warmtepompboiler werkt, wat de voordelen zijn ten opzichte van een gasboiler of elektrische boiler, of hoe een warmtepompboiler kan worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen, hier vindt u de informatie die u zoekt. Wij hebben vijf veelgestelde vragen en hun antwoorden op een rijtje gezet, zodat u snel en gemakkelijk meer te weten kunt komen over dit duurzame en energiezuinige verwarmingssysteem. Mocht uw vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact op te nemen met een adviseur om meer informatie te krijgen.

Een warmtepompboiler is een apparaat dat warm water produceert door middel van een warmtepompsysteem. Het systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en gebruikt deze om het water te verwarmen. Dit is anders dan traditionele elektrische boilers, die elektriciteit gebruiken om het water te verwarmen.

Een warmtepompboiler is energiezuiniger dan een elektrische boiler en kan tot wel 70% besparen op energiekosten. Daarnaast zijn warmtepompboilers duurzamer en milieuvriendelijker, omdat ze minder energie verbruiken en minder CO2-uitstoot hebben.

Ja, een warmtepompboiler kan gebruikt worden als alternatief voor een gasboiler. Een warmtepompboiler is energiezuiniger en duurzamer dan een gasboiler, waardoor het een goed alternatief kan zijn voor mensen die willen overstappen naar een meer milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Een lucht-water warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevingslucht, terwijl een bodem-water warmtepompboiler warmte uit de grond haalt. Beide systemen kunnen gebruikt worden om warm water te produceren, maar een bodem-water warmtepompboiler is over het algemeen efficiënter en kan hogere temperaturen bereiken.

Ja, een warmtepompboiler kan gebruikt worden in combinatie met zonnepanelen. Door de warmtepompboiler te laten werken op zelfopgewekte zonne-energie, kan het energieverbruik nog verder verminderd worden en kan de duurzaamheid van het verwarmingssysteem nog verder verbeterd worden.

Warmtepomp

Heeft u vragen over warmtepompen? Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over dit duurzame verwarmingssysteem. Of u nu meer wilt weten over de werking van een warmtepomp, de kosten of de geschiktheid voor uw woning, wij helpen u graag verder. Ook kunt u hier informatie vinden over het onderhoud van een warmtepomp en de combinatie met zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op als uw vraag hier niet tussen staat!

Een warmtepomp is een systeem dat warmte van de ene plaats naar de andere kan verplaatsen. Het haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt deze warmte om uw huis te verwarmen. Het werkt op dezelfde manier als een koelkast, maar dan omgekeerd.
Ja, een warmtepomp is duurder in aanschaf dan een traditionele cv-ketel. Echter, op de lange termijn kan een warmtepomp u aanzienlijk besparen op uw energierekening en daardoor de hogere aanschafkosten compenseren.

Of uw huis geschikt is voor een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw woning en de isolatiegraad. Het is daarom belangrijk om een professionele installateur te raadplegen die een grondige analyse van uw woning kan maken.

Een warmtepomp heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Het is aan te raden om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een professionele installateur.

Ja, het combineren van een warmtepomp met zonnepanelen is een uitstekende manier om uw energierekening nog verder te verlagen. De zonnepanelen kunnen de benodigde elektriciteit leveren om de warmtepomp te laten draaien, waardoor uw energieverbruik nog duurzamer wordt.

Persoonlijk advies nodig?

Twijfelt u nog welk duurzaam verwarmingssysteem het beste bij uw woning past? Laat u dan persoonlijk adviseren door onze experts.